Η Αλληγορια των Βατραχων

Posted by Δημήτρης Τιμοθεάτος on Δευτέρα, Νοεμβρίου 18, 2013 with No comments
Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων. Στόχος, να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου. Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν να τους υποστηρίξουν. Ο αγώνας άρχισε.

Στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ανέβουν οι βάτραχοι στην κορυφή του πύργου και το μόνο που άκουγες ήταν :

«Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν…»

Οι βάτραχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους. Ο κόσμος συνέχιζε.....

«Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν…»

Και οι βάτραχοι, ο ένας μετά τον άλλο, παραδέχονταν την ήττα τους, εκτός από έναν,
που συνέχισε να σκαρφαλώνει! Στο τέλος, μόνο αυτός, και μετά από τρομερή προσπάθεια, κατόρθωσε να φθάσει στην κορυφή του πύργου!!

Ένας από τους χαμένους βατράχους, πλησίασε να τον ρωτήσει πώς τα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή. Τότε συνειδητοποίησε ότι .........ήταν κουφός!!!

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ δεν πρέπει να ακούμε ανθρώπους που έχουν την κακή συνήθεια να είναι αρνητικοί, γιατί μας απομακρύνουν από την εκπλήρωση των  στόχων μας, προσωπικών ή επαγγελματικών.  Πάντοτε θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της φράσης: «Σκέψου θετικά!»

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;  Πάντα να κάνουμε τους κουφούς απέναντι σε όσους μας λένε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ή να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Και με λίγα λόγια:  Να είμαστε ένας κουφός βάτραχος!


Categories: