Μύθοι του Αισώπου και Επιχειρείν του Οδυσσέα Κόλλια

Posted by Unknown on Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015 with 1 comment


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Παπασωτηρίου" το βιβλίο του Οδυσσέα Κόλλια: "Μύθοι του Αισώπου και Επιχειρείν". Τα σχέδια είναι προσφορά της κυρίας Λιάνας Βουράκη.

Το βιβλίο συνδυάζει τους Μύθους του Αισώπου με την επιχειρηματικότητα. Κάθε μύθος δίνει την αφορμή για την αναφορά σε αρχές του Μάρκετινγκ, σε κανόνες των πωλήσεων και σε ιδέες για την Εξυπηρέτηση του Πελάτη.

Το βιβλίο προάγει τη συνέργεια των μύθων του Αισώπου, της παράδοσης, της τέχνης, της κριτικής γραφής με την Δια βίου εκπαίδευση.

Η μακρόχρονη εμπειρία του Οδυσσέα Κόλλια στη Δια βίου εκπαίδευση και η υψηλή αισθητική της επιτυχημένης επιχειρηματία, κυρίας Βουράκη, συνεργούν. Η παρατήρηση της φύσης και των ζώων, που είναι η επιστημοσύνη του Αισώπου, γίνονται προτροπές στον αναγνώστη, δίνοντας μηνύματα σύγχρονου πολιτισμού, ήθους, χρηστής συναλλαγής και κοινωνικότητας.

Η απλότητα και η σοφία που εγκλείουν οι Μύθοι, ο αλληγορικός τους χαρακτήρας και ο ανθρωπομορφισμός δίνουν την δυνατότητα μεταφοράς τους στο επιχειρείν, αναδεικνύοντας διαχρονικές αξίες με φυσικό τρόπο, κάνοντας το εγχείρημα πρωτότυπο στην κατηγορία των βιβλίων Management. Το μήνυμα της κοινωνικότητας των επιχειρούντων, με τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία από όπου αντλούν τις εργασίες τους, είναι ο τελικός σκοπός του βιβλίου.

Στο βιβλίο αναδεικνύεται: η ειλικρινής επικοινωνία με τον "ψεύτη βοσκό", το θάρρος με τον "λαγό και την χελώνα", η ανάγκη ύπαρξης φιλοσοφίας της επιχείρησης με την "καλιακούδα και τα περιστέρια", η σημασία της ενεργητικής ακρόασης με τον "λύκο και την γριά", η αξία της εξωστρέφειας με τον "χειμώνα και την Άνοιξη", ο κοινωνικός ρόλος της επιχείρησης με τον "ξυλοκόπο και τον Ερμή", καθώς και άλλες αρχές. Κάθε μύθος είναι και μια διαχρονική επιχειρηματική προτροπή.

Στην σημερινή πραγματικότητα το βιβλίο αυτό με την γραφή και τον σχεδιασμό του αποτελεί όαση ελπίδας για τον σύγχρονο έλληνα.