Κεφαλονια

Posted by Unknown on Πέμπτη, Ιανουαρίου 30, 2014 with No comments
Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κεφαλλονιά αποφάσισα να ανεβάσω στο blog  αυτό το βίντεο για να γνωρίσουν όλοι οι νεότεροι τα δεινά που έχει περάσει το όμορφο νησί μας.

Το βίντεο περιγράφει γλαφυρά τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού του 1953 και μέσα από σπάνιες εικόνες επιτρέπει στον θεατή να αντιληφθεί στο μέγιστο βαθμό την καταστροφή που έπληξε το ομορφότερο νησί των Επτανήσων.

Δείχνει όμως και κάτι ακόμα. Την μεγαλειότητα και την οξύτητα του αθάνατου Κεφαλλονίτικου πνεύματος. Δείχνει το πείσμα μας και το πως αυτό σε συνδυασμό με το οξύτατο πνεύμα μας οδήγησε στην ανάσταση μετά την  καταστροφή.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βίντεο. Προσωπικά μου θύμισε αφηγήσεις του παππού μου για την περίοδο εκείνη μιας και η οικογένεια μου είχε πληγεί επίσης από το σεισμό του 1953.

Ο πρόσφατος σεισμός ξύπνησε μνήμες σε όλους τους Κεφαλλονίτες. Όπου και αν βρίσκονται. Μπορεί να είμαστε κουρλοί αλλά την κουρλαμάρα μας την αντλούμε και από αυτό το νησί. Και δεν έχει σημασία αν ζούμε εκεί ή όχι. Σημασία έχει ότι το νησί ζει μέσα μας! Όπου και αν βρισκόμαστε! Από το παρακάτω θα κατανοήσετε το πόσο ανήσυχοι είμαστε σαν λαός οι Κεφαλλονίτες αλλά και το τι μας οδηγεί να ξεπερνάμε τα δεινά, ότι και αν είναι αυτά.

Όταν οι πρώτοι αστροναύτες πατήσουν το πόδι τους στον Άρη θα τους καλωσορίσουν Κεφαλλονίτες!






Δημήτρης Τιμοθεάτος
Categories: